Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Οικονομικού Ελέγχου Ναυτικού

Ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ΓΕΝ είναι το αρμόδιο όργανο για την εκτέλεση των λειτουργιών της σχεδίασης (Budget Planning) και εκτέλεσης Προϋπολογισμού (Budget Execution), της παρακολούθησης της εξέλιξης του χρέους του ΠΝ και της μέριμνας για την απομείωση του. Συντάσσει την ετήσια απολογιστική έκθεση κάθε οικονομικού έτους, παρακολουθεί την εξέλιξη των πληρωμών των εξοπλιστικών προγραμμάτων, του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ιδιαίτερα σημαντικές για την διασφάλιση διαφάνειας και λογοδοσίας κρίνονται οι λειτουργίες του ελέγχου των δαπανών, της παροχής αντίστοιχων συμβουλευτικών-ελεγκτικών κατευθύνσεων και της πραγματοποίησης οικονομικών ελέγχων για την χρηστή διαχείριση των πόρων.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ & ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Κατεβάστε το εγχειρίδιο εδώ

 Επιπροσθέτως ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών είναι επιφορτισμένος με την ευθύνη της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης όχι μόνο του ΓΕΝ αλλά και των εποπτευόμενων (supervised entities) από αυτόν φορέων (ΜΤΝ, ΕΛΟΑΝ, ΕΛΠΝ, ΤΕΣ, ΕΑΑΝ).

Ο θεσμός του Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών καθιερώθηκε με τον Ν. 3871/2010 και το ΠΔ 113/2010 προκειμένου να διαφυλαχθεί η τήρηση αυστηρών αρχών δημοσιονομικής πειθαρχίας και να αποφευχθεί τυχόν  αναποτελεσματική διαχείριση των πόρων του δημοσίου. Οι αρχές αυτές διέπουν τους θεμελιώδεις δημοσιονομικούς κανόνες σχετικά με την πορεία του Δημόσιου Χρέους, το όριο πρωτογενούς πλεονάσματος, το όριο εσόδων και εξόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ καθώς και την αναπροσαρμογή τους όταν αυτό απαιτηθεί.

Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών στοχεύει στην επίτευξη του οικονομικού ορθολογισμού και της αποδοτικότητας με γνώμονα την καλύτερη δυνατή λειτουργία των Πολεμικών Πλοίων και των Ναυτικών Υπηρεσιών.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Στρατόπεδο Παπάγου τηλ.:  210-6557799
Λεωφόρος Μεσογείων 229 fax:  210- 6551282
155 61, Χολαργός  
Αθήνα  e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ