ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Απονομή Πτυχίων Σχολείου ΣΔΙΕΠΝ Ε.Σ. 37/22

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Σχολή Πολέμου η απονομή πτυχίων σχολείου ΣΔΙΕΠΝ Ε.Σ. 37/22 από τον Διοικητή Ναυτικής Εκπαιδεύσεως Υποναύαρχο  Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Διοικητού Ναυτικής Σχολής Πολέμου

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Την Τετάρτη 07 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού, παρουσία του Διοικητού Ναυτικής Εκπαιδεύσεως Υποναυάρχου Ιωάννη Πάττα ΠΝ, η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Διοικητή Ναυτικής Σχολής Πολέμου, από τον Πλοίαρχο Ματθαίο Γαβαλά ΠΝ στον Πλοίαρχο Φώτιο Μπότσα ΠΝ.

Τελετή Αποφοίτησης του ΣΔΙΕΠΝ (Ε) 31/20 Ε.Σ.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

        

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης 35 Σημαιοφόρων (Ε) ΠΝ της 31ης/20 Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Διοίκησης και Επιτελών Αξιωματικών Ειδικοτήτων Πολεμικού Ναυτικού {ΣΔΙΕΠΝ (Ε)}, παρουσία του Διοικητού Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης, Υποναυάρχου Χαράλαμπου Ζησιμόπουλου ΠΝ.

 

Επίσκεψη των σπουδαστών της 33/20 Εκπαιδευτικής Σειράς του ΣΔΙΕΠΝ στο Αρχηγείο Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

      

      Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, οι σπουδαστές της 33/20 Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Διοίκησης και Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού-ΣΔΙΕΠΝ πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα επιχειρησιακά κέντρα του, ΕΚΣΕΔ και ΚΕΠΙΧ, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν, από τον Επικεφαλής ΥΟΘΕ, επί του φαινομένου της μετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και την Επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ και ακολούθως ενημερώθηκαν για την οργάνωση και λειτουργία των ανωτέρω επιχειρησιακών κέντρων.

 


Ομιλία Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στη ΝΣΠ

        

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

        Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 επισκέφθηκε τη Ναυτική Σχολή Πολέμου ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ, όπου, παρουσία του Διοικητού Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης, Υποναυάρχου Παναγιώτη Χατζάκη ΠΝ, πραγματοποίησε ομιλία στους σπουδαστές της 33/20 Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Διοίκησης και Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού-ΣΔΙΕΠΝ.

 


Τελετή Αποφοίτησης ΕΣ 32/19 ΣΔΙΕΠΝ

        Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης 25 σπουδαστών της 32/19 Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Διοίκησης και Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού - ΣΔΙΕΠΝ, παρουσία του Διοικητού Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης, Υποναυάρχου Παναγιώτη Χατζάκη ΠΝ.

        Συνολικά αποφοίτησαν 23 Αξιωματικοί ΠΝ, ένας Αξιωματικός ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ και ένας Αξιωματικός του Αιγυπτιακού Ναυτικού.

        Σκοπός του Σχολείου, το οποίο ήταν διάρκειας 85 Ε.Η., ήταν η κατάρτιση των Αξιωματικών, αποφοίτων ΑΣΕΙ, για την εκτέλεση επιτελικών και διοικητικών καθηκόντων στο πλαίσιο ανάληψης προβλεπόμενων θέσεων ανάλογα με το βαθμό και την ειδικότητα τους. Το πρόγραμμα του εν λόγω Σχολείου, πέραν της παροχής αποτελεσματικής διοικητικής και επιτελικής εκπαίδευσης, μεταπτυχιακής επιμόρφωσης στη ναυτική επιστήμη και στρατηγική καθώς και ενημέρωση επί των νέων εξελίξεων και διεπιστημονικών αντιλήψεων που σχετίζονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις, περιελάμβανε και επιμορφωτικές/ενημερωτικές επισκέψεις.

 


Τελετή Αποφοίτησης ΕΣ 28/19 ΣΔΙΕΠΝ (Ε)

        Τη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης 40 Σημαιοφόρων (Ε) ΠΝ της 28/19 Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Διοίκησης και Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού-ΣΔΙΕΠΝ (Ε), παρουσία του Διοικητού Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης, Υποναυάρχου Παναγιώτη Χατζάκη ΠΝ.

 


Εκπαιδευτικό Ταξίδι ΕΣ ΣΔΙΕΠΝ 32/19 σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη

        Από τη Δευτέρα 4 έως και την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, έλαβε χώρα το εκπαιδευτικό ταξίδι της 32/19 Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Διοίκησης Επιτελών ΠΝ (ΣΔΙΕΠΝ) της Ναυτικής Σχολής Πολέμου (ΝΣΠ) στη Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

        Σκοπός του εκπαιδευτικού ταξιδίου ήταν η επίσκεψη του Σχολείου σε επιχειρησιακούς σχηματισμούς του ΣΞ και της ΠΑ των ανωτέρω περιοχών, η ενημέρωση των σπουδαστών επί θεμάτων που άπτονται της αποστολής τους, των προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν και των δυνατοτήτων συνεργασίας τους με το ΠΝ καθώς και η προβολή του ΠΝ.

        Κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Γ'ΣΣ και στο NRDC-GR, στο Πολεμικό Μουσείο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και στο Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

        Κατά τη μετάβαση και την επιστροφή από τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην 1η Στρατιά και στο ΕΣΕΕΕ-EU/OHQ στη Λάρισα καθώς και στο ΑΤΑ/ΕΚΑΕ στο Κουτσόχερο, αντίστοιχα.

        Κατά τη μετάβαση και την επιστροφή από τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην 1η Στρατιά και στο ΕΣΕΕΕ-EU/OHQ στη Λάρισα καθώς και στο ΑΤΑ/ΕΚΑΕ στο Κουτσόχερο, αντίστοιχα.

 

 


Τελετή αποφοίτησης ΕΣ 27/19 ΣΔΙΕΠΝ (Ε)​

        Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στη Ναυτική Σχολή Πολέμου (ΝΣΠ) πραγματοποιήθηκε τελετή αποφοίτησης 41 Σημαιοφόρων της ΕΣ ΣΔΙΕΠΝ (Ε) 27/19, παρουσία του Διοικητού Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχου Παναγιώτη Χατζάκη ΠΝ.

 


Τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων Διοικητού Σχολής

        Από την Ναυτική Σχολή Πολέμου ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, παρουσία του Διοικητού Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχου Παναγιώτη Χατζάκη ΠΝ, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Διοικητού Σχολής.

        Καθήκοντα Διοικητού παρέλαβε από τον Πλοίαρχο Αναστάσιο Νικηφόρο ΠΝ, ο Πλοίαρχος Αλέξανδρος Μπουκουβάλας ΠΝ.


Επίσκεψη των σπουδαστών της 32/19 Εκπαιδευτικής Σειράς του ΣΔΙΕΠΝ στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στην Προεδρική Φρουρά

        Από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στων σπουδαστών της 32/19 Εκπαιδευτικής Σειράς του ΣΔΙΕΠΝ στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στην Προεδρική Φρουρά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής.

        Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι σπουδαστές, συνοδευόμενοι από τον Διοικητή της Σχολής έγιναν δεκτοί από την ΑΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.


Τελετή αποφοίτησης ΕΣ 31/19 ΣΔΙΕΠΝ

        Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 στη Ναυτική Σχολή Πολέμου (ΝΣΠ) πραγματοποιήθηκε τελετή Αποφοίτησης  34 Αξιωματικών βαθμού Πλωτάρχη - Υποπλοιάρχου της ΕΣ ΣΔΙΕΠΝ 31/19, παρουσία του Διοικητού Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναυάρχου Π. Χατζάκη ΠΝ

 


Τελετή αποφοίτησης ΕΣ 26/19 ΣΔΙΕΠΝ (Ε)​

        Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 στη Ναυτική Σχολή Πολέμου (ΝΣΠ) πραγματοποιήθηκε τελετή αποφοίτησης 39 Σημαιοφόρων της ΕΣ ΣΔΙΕΠΝ (Ε) 26/19, παρουσία του Διοικητού Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναυάρχου Π. Χατζάκη ΠΝ.

 


Επίσκεψη Αρχηγού Στόλου στη Ναυτική Σχολή Πολέμου

        Tην Τρίτη 04 Ιουνίου 2019, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ναυτική Σχολή Πολέμου , όπου οι σπουδαστές της 31ης  Ε.Σ. ΣΔΙΕΠΝ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αποστολή, την οργάνωση και τα επιχειρησιακά έργα του Αρχηγείου Στόλου καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

 


Εκπαιδευτικό ταξίδι  ΕΣ ΣΔΙΕΠΝ 31/19 στη  Λάρισα - Ν. Λήμνο

        Από Δευτέρα 6 έως και  Τετάρτη 08 Mαϊου 2019  πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό επιτελικό ταξίδι της Εκπαιδευτικής Σειράς  ΣΔΙΕΠΝ 31/19 στη Λάρισα και  Ν. Λήμνο, με σκοπό την ενημέρωση των σπουδαστών για την αποστολή και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τόσο η ΠΑ (ΑΤΑ/ΕΚΑΕ)  όσο και  οι στρατιωτικοί σχηματισμοί της Ν. Λήμνου.

        Κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Ν. Λήμνο, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην 88ΣΔΙ,  στην 130ΣΜ, στο ΝΑΣΛΗ/ΣΚΒ/1, στην 8η ΜΣΕΠ, σ το  Ν Π/Ρ ΛΜ 41 Β,  σ το σύνθετο Π/Ρ ΕΦ Πλάκας και στο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

 


Εκπαιδευτικό ταξίδι  ΕΣ ΣΔΙΕΠΝ 30/18 στη  Λάρισα - Ν. Λήμνο

Από Δευτέρα 5 έως και Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό επιτελικό ταξίδι της Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΔΙΕΠΝ 30/18 στη Λάρισα και Ν. Λήμνο, με σκοπό την ενημέρωση των σπουδαστών για την αποστολή και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τόσο η ΠΑ (ΕΚΑΕ), όσο και οι στρατιωτικοί σχηματισμοί της Ν. Λήμνου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Ν. Λήμνο, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην 88ΣΔΙ, στην 130ΣΜ, στο ΝΑΣΛΗ, στην 8η ΜΣΕΠ, σε Ναυτικά Παρατηρητήρια, στο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, καθώς και στο Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου.