Εκπαίδευση

 

Εκπαίδευση

Η καθημερινή εκπαίδευση περιλαμβάνει:

A. Γενικές γνώσεις για το Πολεμικό Ναυτικό και τη ζωή σε αυτό.

Β. Γνώση επί της Ναυτικής Τέχνης και Ναυτικής Ορολογίας (Κωπηλασία, Ιστιοπλοΐα) καθώς και επίδειξη σωστικών μέσων κατά την εγκατάλειψη πλοίου σε περίπτωση ναυτικού ατυχήματος-ναυαγίου.

Γ. Γενικές γνώσεις για το φορητό οπλισμό και προετοιμασία για την εκτέλεση πυρών.

Δ. Πεζικές ασκήσεις αόπλου και ενόπλου Ναύτη.

Ε. Παράλληλα, πραγματοποιούνται διαλέξεις που αφορούν, την  ιστορία του Π.Ν., τη λειτουργία και την  οργάνωση των Πολεμικών Πλοίων και των Ναυτικών Υπηρεσιών. Επιπρόσθετα πραγματοποιούνται  και επιμορφωτικές διαλέξεις γενικού ενδιαφέροντος με θέματα όπως: προστασία περιβάλλοντος, υγιεινής και ασφάλειας προσωπικού, δασοπροστασία  - πυρασφάλεια, πρώτες βοήθειες, υγιεινή διατροφή, ασφαλής οδήγηση , υγειονομικά θέματα κλπ.

 

Οδηγίες προς Νοσσύλεκτους

    Απαραίτητα είδη

    Στους νεοσύλλεκτους Ναύτες διανέμονται όλα τα απαραίτητα είδη τα οποία χρειάζονται για να περάσουν περίπου τρείς εβδομάδες  στο Κέντρο καθώς και όλα τα είδη στολής τα οποία θα χρειαστούν στη θητεία τους.

    Οι νεοσύλλεκτοι μπορούν αν θέλουν, να φέρουν μαζί τους επιπλέον ορισμένα ατομικά είδη (π.χ. εσώρουχα). Καλόν είναι να φέρουν μαζί τους πιζάμες εάν χρησιμοποιούν, καθώς και αθλητική ενδυμασία, ιδιαίτερα αθλητικά παπούτσια τα οποία θα χρειαστούν για τις αθλητικές δραστηριότητες που είναι προαιρετικές στα πλαίσια της ψυχαγωγίας τους.

    Όποιος, όμως, κατατάσσεται χωρίς να έχει μαζί του προσωπικά είδη, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα σε όλη τη διάρκεια της προπαίδευσης, καθ΄ όσον διανέμονται τα απαραίτητα, π.χ. ξυριστικά, σαπούνι, πετσέτες, κλπ.

    Στο Κ.Ε.ΠΟΡΟΣ λειτουργεί πλήρες κυλικείο (ΚΑΝΤΙΝΑ) αποκλειστικά για τους προπαιδευόμενους, από το οποίο δίνανται να προμηθευτούν αναψυκτικά, καφέ, γλυκά, τοστ, σάντουιτς, τσιγάρα, ημερήσιο και περιοδικό τύπο, τηλεκάρτες και όλα τα απαραίτητα είδη ψιλικών.

         

    Απαγορευμένα είδη

    Οι νεοκατατασσόμενοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν μέσα στο κέντρο ηλεκτρονικές - ηλεκτρικές συσκευές (προσωπικούς υπολογιστές, tablets, στερεοφωνικά). Υπάρχει δυνατότητα φύλαξης των παραπάνω ειδών καθώς και των τιμαλφών που τυχόν έχουν μαζί τους. Καλόν όμως είναι να μη φέρουν μαζί τους τέτοια είδη αφού δεν επιτρέπεται να τα χρησιμοποιούν.

    Απαγορεύεται επίσης να φέρουν μαζί τους σκεύη, ποτά, τρόφιμα καθώς και φάρμακα. Εάν κάποια φάρμακα  τους είναι απαραίτητα   τα δηλώνουν με την κατάταξη τους, ώστε να τους επιτραπεί από τους ιατρούς να τα έχουν μαζί τους.

    Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στους ανοικτούς χώρους του κέντρου και κατά την ελεύθερη ώρα.

    Υγειονομικά θέματα

    Στο Κέντρο λειτουργεί θεραπευτήριο όλο το 24ωρο το οποίο παρέχει ιατρική περίθαλψη σε όλους τους προπαιδευόμενους. Στο Ημερήσιο Πρόγραμμα προβλέπονται ωράρια ιατρικής επίσκεψης για όσους αισθάνονται ότι έχουν πρόβλημα υγείας. Επίσης παρέχεται   ψυχολογική υποστήριξη σε όσους τη χρειάζονται από ψυχολόγους του Π.Ν.

    Σε περίπτωση που κρίνεται ιατρικά απαραίτητο, οι προπαιδευόμενοι παραπέμπονται για ιατρική περίθαλψη στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Στη διάρκεια της προπαίδευσης γίνονται στους προπαιδευόμενους τα απαραίτητα επαναληπτικά εμβόλια. 

    Επιπλέον,  Κινητό Συνεργείο Αιμοληψίας επισκέπτεται το Κέντρο και όσοι από τους προπαιδευόμενους επιθυμούν γίνονται εθελοντές αιμοδότες.

    Ημερήσιο Πρόγραμμα

    Η κάθε μέρα προπαίδευσης αρχίζει με την πρωινή έγερση (06:00) και τελειώνει με την κατάκλιση (22:00). ενώ προβλέπεται και  ανάπαυση κατά τις μεσημβρινές ώρες. Κατά την διάρκεια της ημέρας γίνονται τέσσερις κλήσεις (ομαδικές συγκεντρώσεις), στις οποίες η συμμετοχή όλων των προπαιδευομένων είναι υποχρεωτική.

    Καθημερινά υπάρχουν πρωινές και απογευματινές περίοδοι μαθημάτων-εκπαίδευσης. Παράλληλα καθορίζεται εκ περιτροπής μία ομάδα προπαιδευομένων η οποία εκτελεί τις απαραίτητες εργασίες για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου.

    Στο πρόγραμμα προβλέπονται τέσσερα γεύματα: Ακράτισμα (06:30), Προάριστο (10:30), Άριστο (13:00) και Δείπνο (19:00).

    Επίσης υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος για όλους, κατά τον οποίον οι προπαιδευόμενοι μπορούν να ψυχαγωγηθούν με τηλεόραση, προβολές ταινιών, επιτραπέζια παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες.

    Επιπλέον κατά τον ελεύθερο χρόνο οι προπαιδευόμενοι δύνανται να χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα καρτοτηλέφωνα.

    Τέλος, διευκρινίζεται ότι δεν γίνεται νυχτερινή εκπαίδευση με εξαίρεση αυτούς τους προπαιδευόμενους  που έχουν εκπαιδευτικές νυκτερινές βάρδιες (σκοπιές), οι οποίοι όμως δεν ξεπερνούν το 3% του συνόλου.

    Επικοινωνία

    Το Κέντρο διαθέτει έξι (6) καρτοτηλέφωνα για τις ανάγκες των προπαιδευόμενων.

    Επίσης κατά την διάρκεια της προπαίδευσης διεκπεραιώνεται η  αλληλογραφία των προπαιδευομένων (εσωτερικού - εξωτερικού), σε συνεργασία με το ταχυδρομείο του Πόρου, καθώς και τραπεζικές συναλλαγές που τυχόν θα απαιτηθούν με προσωπικό του κέντρου.

    Τέλος για τις έκτακτες ανάγκες και κατόπιν αδείας δύναται να χρησιμοποιηθεί το διατιθέμενο από το κέντρο FAX.

    Επισκεπτήρια - Έξοδοι

    Κατά την διάρκεια της προπαίδευσης εκτελούνται δύο (2) επισκεπτήρια στην περιοχή του Πόρου. Οι προπαιδευόμενοι εξέρχονται με στολή και συναντούν τους γονείς / οικείους τους.

    Τα επισκεπτήρια είναι προγραμματισμένα και υπάρχουν δρομολόγια πλοίων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

   Ταχυδρομική Διεύθυνση -  Τηλέφωνο

  1. Διεύθυνση : Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ

                            T.K. 18020

                            ΠΟΡΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ.

  2. Τηλέφωνο : 22980 - 20100

  3. e-mail       : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΟΠΛΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΣΩΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΠΕΝ

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΣ

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ - ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ

ΒΡΑΔΙΑ ΝΑΥΤΗ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΕΣΣΟ

 

 

 

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ