Δραστηριότητες ΔΝΕ - Εκπαίδευση

Τελετή Παράδοσης Παραλαβής Διοικητού ΣΜΥΝ

        Την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, παρουσία του Διοικητή Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης, Υποναύαρχου Ιωάννη Πάττα Π.Ν., η τελετή παράδοσης παραλαβής καθηκόντων Διοικητή Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού.

        Καθήκοντα Διοικητή παρέλαβε από τον Πλοίαρχο Ευάγγελο Λιώνη Π.Ν. ο Πλοίαρχος Χαράλαμπος Γαβαλάς Π.Ν.


Τελετή Ορκωμοσίας 261ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ

        Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ η τελετή ορκωμοσίας του 261ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ παρουσία του Διοικητή ΔΝΕ Υποναυάρχου Χ. Ζησιμόπουλου  ΠΝ, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες Σημαιοφόρους Έφεδρους Αξιωματικούς.

        Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχιεπιστολέας ΔΝΕ Πλοιάρχος Β. Παπαλάμπρου  ΠΝ, και ο Διοικητής του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ Πλοίαρχος Μ. Κατσούλης ΠΝ.


Τελετή Ορκωμοσίας 260ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ

        Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου  2020 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ η τελετή ορκωμοσίας του 260ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ παρουσία του Διοικητή ΔΝΕ Υποναυάρχου Π. Χατζάκη ΠΝ, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες Σημαιοφόρους Έφεδρους Αξιωματικούς.

        Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχιεπιστολέας ΔΝΕ Πλοιάρχος Β. Τσούκας ΠΝ, ο Διοικητής του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ Πλοίαρχος Μ.  Κατσούλης ΠΝ, καθώς και συγγενείς των ορκιζόμενων Σημαιοφόρων.  


ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ

        Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 υπεγράφη από τον Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχο Παναγιώτη Χατζάκη ΠΝ και τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Αισθητηρίων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, καθηγητή κ. Ευάγγελο Χριστοφόρου, η ανανέωση του μνημονίου Συνεργασίας σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης. 

        Στη συνάντηση παρουσιάσθηκε συσκευή Μαγνητόμετρου, με αβεβαιότητα της τάξεως του 1nT, το οποίο αναπτύχθηκε από το εν λόγω Εργαστήριο για το ΠΝ.


ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΔΝΕ 2020

            Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων Επιτελείου ΔΝΕ η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΔΝΕ έτους 2020 καθώς και βράβευση Αριστούχων μαθητών Σταδιοδρομικών Σχολείων έτους 2019 με συμμετοχή Διοικητών Διοικήσεων ΔΝΕ, και του συνόλου του προσωπικού Επιτελείου ΔΝΕ.


ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Δ/ΔΝΕ 17/12

        Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 εκτελέστηκε επιθεώρηση Υπ' αριθμό 4 προσωπικού υπηρεσιών συγκροτήματος ΔΝΕ Στην κεντρική πλατεία ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ και χώρο επιθεωρήσεως ΣΜΥΝ.

 


Αγώνας Δρόμου 10.000 μ. στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά

        Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου απόστασης 10.000 μέτρων στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό με την υποστήριξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.).

        Ο αγώνας δρόμου οργανώθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγ. Νικόλαο.

        Η εκκίνηση δόθηκε από τον Διοικητή Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχο Παναγιώτη Χατζάκη ΠΝ.

        Οι συμμετέχοντες, περίπου πεντακόσια άτομα , είχαν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πύλη του οχυρού.

        Η απονομή των επάθλων στις τρεις πρώτες νικήτριες στην κατηγορία γυναικών καθώς και στους τρεις πρώτους νικητές στην κατηγορία αντρών έγινε από τον εκπρόσωπο του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Διοικητή Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχο Παναγιώτη Χατζάκη ΠΝ.

        Οι νικήτριες στην κατηγορία γυναικών ήταν:

1η Ράπτη Μίνα

2η Δήμου Ελισάβετ

3η Ναούμ Βίκυ

        Οι νικητές στην κατηγορία αντρών ήταν:

1ος Θεοδωρακάκος Δημήτριος

2ος Κοπενάς Κωνσταντίνος

3ος  Ρουκλιώτης Γεώργιος   

        Επίσης, ειδική απονομή πραγματοποιήθηκε  στους "Δρομείς Ελπίδας" (Σύλλογος που υποστηρίζει άτομα με κινητικά προβλήματα) για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση. Η απονομή έγινε από τον Διοικητή Ναυτικής Βάσης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ  Πλοίαρχο Βάϊο Παπαλάμπρου ΠΝ και τον Διευθυντή του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.) Πλοίαρχο Σπυρίδων Ανδριόπουλο ΠΝ.

    


Τελετή αποφοίτησης ΕΣ 27/19 ΣΔΙΕΠΝ (Ε)

        Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στη Ναυτική Σχολή Πολέμου (ΝΣΠ) πραγματοποιήθηκε τελετή αποφοίτησης 41 Σημαιοφόρων της ΕΣ ΣΔΙΕΠΝ (Ε) 27/19, παρουσία του Διοικητού Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχου Παναγιώτη Χατζάκη ΠΝ.

 

Διάλεξη με θέμα "Η Ανάπτυξη της Δημιουργικής Σκέψης"

        Στο πλαίσιο δια βίου μάθησης των στελεχών του ΠΝ, Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ επιμορφωτική διάλεξη με θέμα "Η Ανάπτυξη της Δημιουργικής Σκέψης" από τον Δρ Ιωάννη Καλογεράκη στην μνήμη του Ανθυπασπιστή (Τ/ΗΝ) Αθανάσιου Καπουτσή. Κύριοι άξονες της εισηγήσεως ήταν το πως ορίζεται η δημιουργική σκέψη, το πως αναπτύσσεται και το γιατί χρειάζεται σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον όπως αυτό των Ναυτικών Επιχειρήσεων."

    


Τελετή αποφοίτησης ΕΣ 27/19 ΣΔΙΕΠΝ (Ε)

        Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στη Ναυτική Σχολή Πολέμου (ΝΣΠ) πραγματοποιήθηκε τελετή αποφοίτησης 41 Σημαιοφόρων της ΕΣ ΣΔΙΕΠΝ (Ε) 27/19, παρουσία του Διοικητού Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχου Παναγιώτη Χατζάκη ΠΝ.

 


Επίσκεψη των σπουδαστών της 32/19 Εκπαιδευτικής Σειράς του ΣΔΙΕΠΝ στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στην Προεδρική Φρουρά

        Από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στων σπουδαστών της 32/19 Εκπαιδευτικής Σειράς του ΣΔΙΕΠΝ στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στην Προεδρική Φρουρά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής.

        Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι σπουδαστές, συνοδευόμενοι από τον Διοικητή της Σχολής έγιναν δεκτοί από την ΑΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.


Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ στο συγκρότημα ΔΝΕ την 4 Σεπτεμβρίου 2019

        Την Τετάρτη 4 Σεπ 19 επισκέφτηκε την Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης ο ΥΦΕΘΑ, κ. Α. Στεφανής.

        Κατά την επίσκεψη, στην οποία ήταν παρών και ο Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ν. Τσούνης ΠΝ, εκτελέστηκε ενημέρωση  του κ. Υπουργού από τον Διοικητή ΔΝΕ, Υποναύαρχο Π. Χατζάκη ΠΝ, για το έργο της ΔΝΕ και στην συνέχεια ο κ. Υπουργός  επισκέφτηκε την σχολή Ε/Β, την ΣΜΥΝ και την σχολή Ν.Κ., όπου του έγινε ενημέρωση και επίδειξη.

        Μετά το πέρας των επισκέψεων ο κ. Υπουργός απήφθυνε χαιρετισμό στο προσωπικό της ΔΝΕ στο χώρο του αμφιθέατρου της σχολής ΝΚ.

    


Τελετή αγιασμού - επιθεώρησης προ απόπλου του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της ΣΜΥΝ

        Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 και ώρα 09:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού - επιθεώρησης προ απόπλου του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της ΣΜΥΝ στο κρηπίδωμα Κ-3 του Ν.Σ. παρουσία Διοικητού ΔΝΕ, Υποναυάρχου Π. Χατζάκη ΠΝ.

 


Ημερίδα στο Κ.Ε. ΠΑΛΑΣΚΑΣ

   

        Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο του Κ.Ε. ΠΑΛΑΣΚΑΣ Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα ERASMUS+ στο ΠΝ».

        Τα αντικείμενα που παρουσιάσθηκαν και αναλύθηκαν από τους ομιλητές αφορούσαν στις Ροές που υλοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος ERASMUS+ έτους 2018.

        Την ημερίδα προλόγισε ο Διοικητής ΔΝΕ και παρακολούθησαν οι Διοικητές συγκροτήματος ΔNE, ο Διευθυντής Β2/ΓΕΝ, Διευθυντές Κλάδων ΔNE, ο Διευθυντής της Keycert, ο Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ         Σιβιτανιδίου Σχολής, εκπρόσωποι του ΙΚΥ Αξιωματικοί Εκπαίδευσης Διοικήσεως ΑΣ και σπουδαστές του Κ.Ε. ΠΑΛΑΣΚΑΣ    

 


Επίσκεψη 3ης σειράς ΣΜΥΝ στο Επιτελείο ΔΝΕ

        Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 έλαβε χώρα στην αίθουσα συσκέψεων του Επιτελείου Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) μικρή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους εν αποστρατεία Πλοιάρχους της 3ης σειράς ΣΜΥΝ παρουσία του Διοικητή ΔΝΕ και των Διοικητών συγκροτήματος ΔΝΕ Ν.Οχυρού Σκαραμαγκά.   

 


Επίσκεψη – Ενημέρωση Ξένων Ακολούθων Στη Σχολή Ε/Β

        Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 τις εγκαταστάσεις της Σχολή Ε/Β επισκέφθηκαν οι ξένοι ακόλουθοι με τη συνοδεία των βοηθών τους και συζύγων, ορισμένων εξ’ αυτών.

        Το πρόγραμμα περιλάμβανε παράθεση καφέ, ενημέρωση/παρουσίαση της Σχολής Ε/Β στην αγγλική γλώσσα, ξενάγηση και σύντομη επίδειξη των δυνατοτήτων της Σχολής, από το μόνιμο προσωπικό.

        Μετά την επίδειξη παρασχέθηκε σε όλους τους εμπλεκομένους καφές, αναψυκτικό και ελαφρύ γεύμα (σνακ), στην πισίνα του ΘΑΥΝ.

 


Εν πλω εκπαίδευση ΑΝΘΧΩΝ ΣΑΕΠ

        Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019  και στο πλαίσιο της εν πλω εκπαίδευσης και αξιολόγησης των Ανθχων σπουδαστών στο ΣΑΕΠ (Ειδικό Μέρος Μαχίμων) εκτελέσθηκε εκπαιδευτικός πλους επί των ΤΠΚ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ και ΤΠΚ ΒΟΤΣΗΣ.

        Στο ΤΠΚ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ επέβη ο  Διοικητής Κ.Ε. ΠΑΛΑΣΚΑΣ Πλοίαρχος Π. Φιλιππίδης ΠΝ.

 


Εκπαιδευτικό ταξίδι  ΕΣ ΣΔΙΕΠΝ 31/19 στη  Λάρισα - Ν. Λήμνο

        Από Δευτέρα 6 έως και  Τετάρτη 08 Mαϊου 2019  πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό επιτελικό ταξίδι της Εκπαιδευτικής Σειράς  ΣΔΙΕΠΝ 31/19 στη Λάρισα και  Ν. Λήμνο, με σκοπό την ενημέρωση των σπουδαστών για την αποστολή και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τόσο η ΠΑ (ΑΤΑ/ΕΚΑΕ)  όσο και  οι στρατιωτικοί σχηματισμοί της Ν. Λήμνου.

        Κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Ν. Λήμνο, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην 88ΣΔΙ,  στην 130ΣΜ, στο ΝΑΣΛΗ/ΣΚΒ/1, στην 8η ΜΣΕΠ, σ το  Ν Π/Ρ ΛΜ 41 Β,  σ το σύνθετο Π/Ρ ΕΦ Πλάκας και στο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ Ε/Β

Από 4 έως 7 Μαρτίου 2019 στη Σχολή Ε/Β πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε 9 στελέχη του Ισραηλινού Ναυτικού στους προσομοιωτές πυρκαγιάς,  διαρροής και διαφυγής.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 επισκέφτηκε την σχολή ο Ακόλουθος Άμυνας του Ισραήλ όπου παρακολούθησε μέρος της εκπαίδευσης στον προσομοιωτή πυρκαγιάς και στην συνέχεια συνομίλησε με τους εκπαιδευόμενους. Τέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται από την σχολή.

 


Τελετή αποφοίτησης ΕΣ 25/19 ΣΔΙΕΠΝ (Ε)

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών Ναυτικού (ΣΔΕΠΝ) πραγματοποιήθηκε τελετή αποφοίτησης 43 Σημαιοφόρων της ΕΣ ΣΔΙΕΠΝ (Ε) 25/19, παρουσία του Διοικητού Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναυάρχου Π. Χατζάκη ΠΝ.

 


ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ε/ΔΝΕ) ΣΤΙΣ 28-02-2019


Tην Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ) στο συγκρότημα Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ), για ενημέρωση επί των δραστηριοτήτων του συγκροτήματος.


 

Τελετή αποφοίτησης ΕΣ 30/18 ΣΔΙΕΠΝ

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών Ναυτικού (ΣΔΕΠΝ) πραγματοποιήθηκε τελετή Αποφοίτησης  32 Αξιωματικών βαθμού Πλωτάρχη - Υποπλοιάρχου της ΕΣ ΣΔΙΕΠΝ 30/18, παρουσία του Διοικητού Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναυάρχου Ε. Μικρού ΠΝ


Εκδήλωση Ενημέρωσης Για Τα Αποτελέσματα Προγράμματος NAFTES (ERASMUS+)

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ναυτιλιακής εταιρείας ΔΑΝΑΟΣ στο Πειραιά, εκδήλωση ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του προγράμματος ERASMUS+ Naval Fire Fighting Training and Education System (NAFTES). Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετείχαν το Πολεμικό Ναυτικό, φορείς από Ελλάδα και Κύπρο καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών. Η πλατφόρμα NAFTES προσφέρει ενίσχυση της εκπαίδευσης σε θέματα πυρόσβεσης σε πλοία με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία τηλε-εκπαίδευσης και επαυξημένης πραγματικότητας.


Τελετή αποφοίτησης ΕΣ 24/18 ΣΔΙΕΠΝ (Ε)

        Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών Ναυτικού (ΣΔΕΠΝ) πραγματοποιήθηκε τελετή αποφοίτησης 44 Σημαιοφόρων της ΕΣ ΣΔΙΕΠΝ (Ε) 24/18, παρουσία του Διοικητού Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναυάρχου Ε. Μικρού ΠΝ. 


Επίσκεψη ΕΣ 30/18 ΣΔΙΕΠΝ στην ΠτΔ

        Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Προεδρία της Δημοκρατίας της Εκπαιδευτικής Σειράς 30/18 ΣΔΙΕΠΝ, παρουσία Διοικητού ΣΔΕΠΝ Πλοιάρχου Α. Νικηφόρου ΠΝ.                        
        Κατά την εν λόγω  επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση/ξενάγηση στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Προεδρική Φρουρά καθώς και παρουσίαση από τον Γ.Γ. Προεδρίας  Πρέσβη ε.τ. Γ. Γεννηματά, περί των εξελίξεων στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Καθηκόντων  Διοικητού ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ  ΠΟΡΟΣ

        Την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος, παρουσία του Διοικητή Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναυάρχου Ευθύμιου Μικρού ΠΝ, η τελετή παράδοσης παραλαβής Διοικητή Κέντρου Εκπαίδευσης Πόρος.

        Καθήκοντα Διοικητή παρέλαβε από τον Πλοίαρχο Γεώργιο Κοτσάνη ΠΝ ο Πλοίαρχος Δημήτριος Μορελάτος ΠΝ.


Εκπαιδευτική Επίσκεψη 32ου Σχολείου Αξιωματικών Επιστασιών Πλοίων (ΣΑΕΠ) στην Μοίρα Αεροσκαφών Ναυτικού (ΜΑΝ) και στην  112 Πτέρυγα Μάχης

           Από το Πολεμικό Ναυτικό ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, το 32ο Σχολείο Αξιωματικών Επιστασιών Πλοίων (ΣΑΕΠ) εξειδίκευσης Α/Υ-Υ/Ο, επισκέφτηκε  την Μοίρα  Αεροσκαφών Ναυτικού (ΜΑΝ),  καθώς και το Κέντρο Ακουστικής Ανάλυσης Συχνοτήτων (ΚΑΑΣ) στην112 ΠΜ (Α/Δ Ελευσίνας).


Τελετή Παράδοσης- Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητού Σχολής Διοίκησης και Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού   

         Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Διοίκησης και Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία του Διοικητού Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναυάρχου Ε. Μικρού ΠΝ, η τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων Διοικητού ΣΔΕΠΝ από τον Πλοίαρχο Π. Παναγιωτόπουλο ΠΝ στον Πλοίαρχο Α. Νικηφόρο ΠΝ.


 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη 32ου Σχολείου Αξιωματικών Επιστασιών Πλοίων (ΣΑΕΠ) στην Μοίρα Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΜΕΝ)

        Την 4 Ιουλίου 2018, το 32ο Σχολείο Αξιωματικών Επιστασιών Πλοίων (ΣΑΕΠ) εξειδίκευσης Α/Υ-Υ/Ο, επισκέφτηκε  την Μοίρα Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΜΕΝ)  καθώς και στον προσομοιωτή Α/Υ της συσκευής AST-18E.


 

Τελετή Ορκωμοσίας 254ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και ώρα 09:30 πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ η τελετή ορκωμοσίας του 254ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ παρουσία του Διοικητή ΔΝΕ Υποναυάρχου Ευθ. Μικρού ΠΝ, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες Σημαιοφόρους Έφεδρους Αξιωματικούς.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχιεπιστολέας ΔΝΕ Πλοιάρχος Σ. Αλευράς ΠΝ, ο Διοικητής του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ Πλοίαρχος Εμ. Ζέρβας ΠΝ, οι Διοικητές Υπηρεσιών συγκροτήματος ΔΝΕ, επιτελείς συγκροτήματος ΔΝΕ καθώς και συγγενείς των ορκιζόμενων Σημαιοφόρων.  


Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Διοικητού ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

        Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής καθηκόντων Διοικητού ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, παρουσία του Διοικητού Ναυτικής Εκπαίδευσης, Υποναυάρχου Ε. Μικρού ΠΝ, Ανωτέρων Αξιωματικών καθώς και στελεχών του Στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Ναυτικής Βάσης.

        Καθήκοντα Διοικητού ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ παρέλαβε από τον Πλοίαρχο Σ. Αλευρά ΠΝ ο Πλοίαρχος Θ. Μαραγκός ΠΝ.


Τελετή Ορκωμοσίας 253ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ

        Την Tρίτη 24 Απριλίου 2018 και ώρα 10:00, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Παλάσκα, η τελετή ορκωμοσίας του 253ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ, παρουσία του Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναυάρχου Ε. Μικρού ΠΝ, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες Σημαιοφόρους.

        Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Υποδιοικητής  του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Παλάσκα Αντιπλοίαρχος Χ. Μολδοβάνης  ΠΝ, επιτελείς συγκροτήματος ΔΝΕ καθώς και συγγενείς των ορκιζόμενων Σημαιοφόρων.  

Διεύθυνση Εθιμοτυπίας & Δημοσίων Σχέσεων


Αποφοίτηση Σπουδαστών ΣΔΙΕΠΝ (Ε) ΕΣ 22/18

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών Ναυτικού (ΣΔΕΠΝ) πραγματοποιήθηκε τελετή αποφοίτησης 43 Σημαιοφόρων (Ε) της ΕΣ ΣΔΙΕΠΝ (Ε) 22/18, παρουσία του Διοικητού της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναυάρχου Π. Λυμπέρη ΠΝ. 

 


 

Εκπαίδευση στη Σχολή Ε/Β του ΚΕ ΠΑΛΛΑΣΚΑΣ

 

            Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 διεξήχθη στη Σχολή ΕΒ του ΚΕ ΠΑΛΛΑΣΚΑΣ εκπαίδευση σε 16 μέλη του πληρώματος του FGS FRANKFURT AM MAIN του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, εκμεταλλευόμενο  την παραμονή του στο λιμένα του Πειραιά, στο πλαίσιο της Νατοϊκής Δύναμης SNMG-2.

            Η εκπαίδευση που εκτελέστηκε αφορούσε σε διαδικασίες πυρόσβεσης και αντιμετώπισης διαρροής στους αντίστοιχους προσομοιωτές πυρκαγιάς και διαρροής της Σχολής. Η εν λόγω εκπαίδευση, συνετέλεσε θετικά στην προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας και στην ανταλλαγή απόψεων επί των βέλτιστων πρακτικών που χρησιμοποιούν τα δύο ναυτικά για την  αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης επί των πολεμικών πλοίων.

            Συναφώς επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που έγινε εκμετάλλευση του προσομοιωτή διαρροής του ΠΝ από πλήρωμα πολεμικού πλοίου συμμαχικής χώρας, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις. 

 

 


ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ 252ου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΑ/Μ

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ η τελετή ορκωμοσίας του 252ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ παρουσία του Αρχιεπιστολέα ΔΝΕ Αρχιπλοιάρχου Δ. Αντωναράκου ΠΝ, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες Σημαιοφόρους.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Διοικητής του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ Πλοίαρχος Ε. Ζέρβας ΠΝ, επιτελείς συγκροτήματος ΔΝΕ καθώς και συγγενείς των ορκιζόμενων Σημαιοφόρων.  


ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΕΜΙΝΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (NAVY RUN 2017)

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά αγώνας δρόμου 10000 μέτρων, «Navy Run», στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου.

Στον αγώνα συμμετείχαν 331 άτομα, προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφάλειας καθώς και πολίτες. Την εκκίνηση έδωσε ο Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης, Υποναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ.

Μετά τον τερματισμό,  ακολούθησε απονομή μεταλλίων και επάθλων στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης στις κατηγορίες των ανδρών και των γυναικών καθώς και επίδοση αναμνηστικών σε αθλητές, προσωπικό των ΕΔ-ΣΑ και πολίτες για την πολύχρονη προσφορά τους στον αθλητισμό.

Την απονομή στη κατηγορία των ανδρών έκανε ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ και στην κατηγορία των γυναικών ο Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης.


ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ 251ου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΑ/Μ

Την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 09:50 πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ η τελετή ορκωμοσίας του 251ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ παρουσία του Αρχιεπιστολέα ΔΝΕ Αρχιπλοιάρχου Δ. Αντωναράκου ΠΝ, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες Σημαιοφόρους.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Διοικητής του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ Πλοίαρχος Ε. Ζέρβας ΠΝ, επιτελείς συγκροτήματος ΔΝΕ καθώς και συγγενείς των ορκιζόμενων Σημαιοφόρων.  


ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑ

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ε/Β του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ, έγινε από το Βρετανικό Νηογνώμονα (LLOYDS REGISTRATION) απονομή πιστοποίησης ως Εγκεκριμένος Πάροχος Εκπαιδεύσεως (Approved Training Provider) στη Σχολή Ε/Β καθώς και στις εκπαιδεύσεις FF1 και FF2 στον Προσομοιωτή Πυρκαγιάς. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες από πλευράς LLOYDS, ο κύριος Θεοδόσης Σταματέλος (Marine & Offshore Regional Manager for South Europe) με τους συνεργάτες του, κύριο Ιωάννη Ιακώβου (Manager of the Marine Management Systems and Marine Client Training Manager) και κύριο Κύρηκο Φαράκλα (LRQA Marine Business Centre Manager for the Technical Support of the joined LRQA), εκ μέρους της εταιρείας «ΔΑΝΑΟΣ» ο Υποναύαρχος Χ. Λαδάς ΠΝ ε.α. και από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού ο Διοικητής του ΚΕ  ΠΑΛΑΣΚΑΣ Πλοίαρχος Εμ. Ζέρβας ΠΝ και ο Τμηματάρχης Εκπαιδεύσεως της Σχολής Ε/Β Πλωτάρχης (Μ) Γ. Λύκος ΠΝ. Μετά την απονομή ακολούθησε επίδειξη στους προαναφερόμενους των Προσομοιωτών Πυρκαγιάς, Διαρροής και Διαφυγής και επίσκεψη στο Γραφείο Ναυάρχου ΔΝΕ.


ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ 38ης ΣΕΙΡΑΣ ΣΜΥΝ

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:00 πραγματοποιήθηκε στην ΣΜΥΝ η τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών μαθητών της 38ης σειράς ΣΜΥΝ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ και του Διοικητού ΔNE. Επίσης παρευρέθησαν ως προσκεκλημένοι ο Διοικητής της ΣΝΔ, εκπρόσωποι των συλλόγων ΣΑ/ΣΜΥΝ, ΠΜ./ΣΑΣΥ/ΠΝ, Διοικητές Σχολών Υπαξιωματικών Στρατού, Αεροπορίας και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και οι γονείς/οικείοι των ορκιζόμενων.


ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ 250ΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΑ/Μ

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 στις 09:00 πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ η τελετή ορκωμοσίας του 250ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ παρουσία του Αρχιεπιστολέα ΔΝΕ Αρχιπλοιάρχου Δ. Αντωναράκου ΠΝ, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες Σημαιοφόρους. Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Διοικητής ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ, ο Διευθυντής Δ’ Κλάδου ΔΝΕ καθώς και συγγενείς των ορκιζόμενων Σημαιοφόρων.


ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ  ΣΔΙΕΠΝ (Ε)  Ε.Σ. 20/17

Την Τετάρτη 05 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη ΣΔΕΠΝ η τελετή αποφοίτησης σπουδαστών εκπαιδευτικής σειράς ΣΔΙΕΠΝ (Ε) 20/17 και απονομής πτυχίων από τον Διοικητή ΔΝΕ, Υποναύαρχο Π. Λυμπέρη  ΠΝ.  


ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ  ΣΔΙΕΠΝ Ε.Σ. 27/17

         Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη ΣΔΕΠΝ η τελετή απονομής πτυχίων των Σπουδαστών ΣΔΙΕΠΝ της 27/17  Εκπαιδευτικής Σειράς παρουσία Διοικητού ΔΝΕ, Υποναυάρχου Π. Λυμπέρη  ΠΝ.


ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ 249ου​ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΑ/Μ

            Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ η τελετή ορκωμοσίας του 249ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ παρουσία του Αρχιεπιστολέα ΔΝΕ Αρχιπλοιάρχου Δ. Αντωναράκου ΠΝ, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες Σημαιοφόρους.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης  Διοικητές συγκροτήματος ΔΝΕ, καθώς και συγγενείς των ορκιζόμενων Σημαιοφόρων.


ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΧΩΡΩΝ ΣΜΥΝ

    Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00 παρουσία του Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης, Αντιναυάρχου Α. Διακόπουλου ΠΝ,  πραγματοποιήθηκε στη ΣΜΥΝ τελετή Ονοματοδοσίας Χώρων (Οδών Πλατείας και Αμφιθεάτρου ΣΜΥΝ). Μετά την ανάγνωση χαιρετισμού από Δ/ΔΝΕ αναγνώστηκαν και τα σύντομα βιογραφικά των κάτωθι πεσόντων Υπαξιωματικών:

α. Κελευστή (Οιακιστή) Νικολάου Κατιτζάρη

β. Διόπου (Πυροβολητή) Αντώνιου Αντωνίου

γ. Αρχικελευστή (Αρμενιστή) Λεωνίδα Στάμου

δ. Αρχικελευστή (Πυροβολητή) Σπυρίδωνος Αγάθου


ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΔΝΕ

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικητού ΔΝΕ κατά την οποία ο Αντιναύαρχος Α. Διακόπουλος ΠΝ παρέδωσε καθήκοντα Διοικητού ΔΝΕ στον Υποναύαρχο Π. Λυμπέρη ΠΝ.  Στην τελετή παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΝ, ο Αρχηγός Στόλου, μέλη του ΑΝΣ, διατελέσαντες Διοικητές ΔΝΕ Διοικητές Υπηρεσιών Ν. Οχυρού Σκαραμαγκά, Διοικητές – Υπηρεσιών ΔΝΕ.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS PLUS ΣΤΟ ΠΝ

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 και από ώρας 08:00 έως 14:00, εκτελέστηκε στο αμφιθέατρο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ ημερίδα θέματος σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ 2 στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ, παρουσία Α/Ε ΔNE, προσωπικού ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ και κατάλληλων εκπροσώπων εκπαίδευσης διαφόρων συγκροτημάτων, διοικήσεων και ναυτικών υπηρεσιών. Στην εν λόγω ημερίδα έλαβαν χώρα η βράβευση του ΚΔΒΜ 2 από την εταιρεία AEGEAN OMHROS KEYCERT (από τον πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου AEGEAN OMΗROS),  καθώς και η αποδοχή μίας υποτροφίας από την εταιρεία AEGEAN OMHROS KEYCERT,  σε ΙΕΚ του ΟΜΙΛΟΥ της εν λόγω εταιρείας.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΔ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ –ΣΧΟΛΕΙΑ FF-3 ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗ ΔΙΑΦΥΓΗΣ

 Στιγμιότυπα από την εκπαίδευση δεκακοκτώ (18) μελών πληρώματος Γερμανικού πλοίου FGS SACHSEN , την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017  στους προσομοιωτές πυρκαϊάς και διαφυγής  Σχολής Ε/Β  “ Αντχος (Μ) Κ. ΑΡΑΠΗΣ ΠΝ “ του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ .


ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δ.Υ. ΣΜΥΝ

Στο πλαίσιο Ναυταθλητισμού Δοκίμων Υπαξιωματικών πραγματοποιούνται εβδομαδιαία μαθήματα ιστιοπλοΐας, κωπηλασίας και Ναυτικής Εκπαίδευσης, τα οποία προάγουν τη ναυτοσύνη των σπουδαστών και εκπαιδεύουν στο θαλάσσιο στοιχείο τους μελλοντικούς Υπαξιωματικούς του Π.Ν.


ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-ΜΥΕΛΟΣ ΟΣΤΩΝ Α' ΕΣΣΟ

1. Στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από προπαιδευόμενους ναυτοδιόπους της Α’ ΕΣΣΟ 2017 στη ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ.

2. Επιπρόσθετα την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 ενημερώθηκε το σύνολο προπαιδευομένων Ν/Δ 2017 Α’ ΕΣΣΟ για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, από μέλη συλλόγου  ‘’ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ’’.

3. Υπήρξε ενδιαφέρον επί της δωρεάς και εγγράφησαν ως δότες μυελού των οστών ογδόντα έξι  προπαιδευόμενοι.


ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ 248ΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΑ/Μ

    Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 09:30 πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ η τελετή ορκωμοσίας του 248ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ παρουσία του Διοικητού ΔΝΕ Αντιναυάρχου Α. Διακόπουλου ΠΝ, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες Σημαιοφόρους.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχιεπιστολέας ΔΝΕ Αρχιπλοίαρχος Ρ.Σ. Σαλβετάς ΠΝ, Διοικητές και επιτελείς συγκροτήματος ΔΝΕ, καθώς και συγγενείς των ορκιζόμενων Σημαιοφόρων.


 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

            Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ε/Β ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Π.Ν. και εταιρείας NORSAFE HELLAS η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής, συντήρησης, εκπαίδευσης σωστικών και πλωτών μέσων.

            Το Π.Ν. εκπροσώπησαν:

            Ο Αρχιεπιστολέας ΔΝΕ Αρχιπλοίαρχος Ρ.Σ. Σαλβετάς ΠΝ

            Ο Διοικητής ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ Πλοίαρχος Α. Ιωάννου ΠΝ

            Ο Διευθυντής Δ’ Κλάδου ΔΝΕ Πλοίαρχος (Μ) Θ. Καραμπότσης ΠΝ

            Ο Διευθυντής της Σχολής Ε/Β Πλωτάρχης (Μ) Γ. Λύκος ΠΝΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΔΝΕ 2017

 

            Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 09.30 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων Επιτελείου ΔΝΕ η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΔΝΕ έτους 2017 καθώς και βράβευση Αριστούχων μαθητών Σταδιοδρομικών Σχολείων ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ έτους 2016 με συμμετοχή Διοικητών Διοικήσεων ΔΝΕ, και του συνόλου του προσωπικού Επιτελείου ΔΝΕ.ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΜΥΝ

            Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη ΣΜΥΝ παρουσία του αρχιεπιστολέα ΔΝΕ, Αρχιπλοίαρχου Ρ.Σ. Σαλβετά ΠΝ.


Τελετή Απονομής Πτυχίων  ΣΔΙΕΠΝ  Ε.Σ. 26/16

            Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη ΣΔΕΠΝ η τελετή αποφοίτησης σπουδαστών εκπαιδευτικής σειράς ΣΔΙΕΠΝ 26/16 και απονομής πτυχίων από τον Διοικητή ΔΝΕ, Αντιναύαρχο Α. Διακόπουλο  ΠΝ.  Μετά την τελετή ακολούθησε η κοπή της πίτας ΣΔΕΠΝ.ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 2017 ΣΤΗ ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

            Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 και μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε τελετή κατάδυσης Τιμίου Σταυρού/Αγιασμού των υδάτων στο λιμενίσκο ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ με συμμετοχή Α/Ε ΔΝΕ και αντιπροσωπειών υπαγόμενων υπηρεσιών ΔΝΕ, καθώς και επισκεπτών.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ

ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ

 

Tην Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ημερήσια ενημερωτική επίσκεψη των διαπιστευμένων στην Ελλάδα ξένων ακολούθων στις εγκαταστάσεις ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ συνοδευόμενων από επικεφαλής αξιωματικό του ΓΕΝ/Α2 και υποδεχόμενων από Α/Ε ΔΝΕ Αρχιπλοίαρχο Ρ.Σ. Σαλβετά ΠΝ. Ακολούθησε σύντομη ενημέρωση - επίδειξη στις εγκαταστάσεις προσομοιωτών ναυτιλίας της Σχολής ΝΚ και πυρκαγιάς της Σχολής Ε/Β - παράθεση καφέ και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. 


 

Τελετή Απονομής Πτυχίων ΣΔΙΕΠΝ (Ε) Ε.Σ. 18/16

 

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη ΣΔΕΠΝ η τελετή απονομής πτυχίων των Σπουδαστών ΣΔΙΕΠΝ (Ε) της 18/16 Εκπαιδευτικής Σειράς παρουσία Διοικητού ΔΝΕ, Υποναυάρχου Α. Διακόπουλου ΠΝ.


Μυελός των Οστών Ναυτοδιόπων 2016 Ε΄ ΕΣΣΟ

Στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 ενημερώθηκαν οι προπαιδευόμενοι Ν/Δ 2016 Ε’ ΕΣΣΟ για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών από μέλη συλλόγου ‘’ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ’’.
Υπήρξε ενδιαφέρον επί της δωρεάς και εγγράφηκαν ως δότες μυελού των οστών δεκαεννέα προπαιδευόμενοι Ν/Δ 2016 Ε’ ΕΣΣΟ.


Εθελοντική Αιμοδοσία Ε´ ΕΣΣΟ 2016

Στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς του Π.Ν. την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στη ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από προπαιδευόμενους ναυτοδιόπους της Ε’ ΕΣΣΟ 2016.


 

Τελετή Ορκομωσίας 247ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ τελετή ορκωμοσίας του 247ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ παρουσία Αρχιεπιστολέα ΔΝΕ Αρχιπλοιάρχου Ρ. Σ. Σαλβετά ΠΝ, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες Σημαιοφόρους.

Στην τελετή παρέστησαν και συγγενείς και φίλοι των ορκιζομένων Σημαιοφόρων.


Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος - Οκτώβριος 2016

Την Tρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 παρουσία του Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναυάρχου Α. Διακόπουλου ΠΝ πραγματοποιήθηκε στο Ν.Ο. Σκαραμαγκά «‘Ασκηση Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης»  στο σενάριο της οποίας εκτυλίχθηκε  αριθμός επεισοδίων με βασικότερα τα κάτωθι:

  • Εντοπισμός παρείσακτου / Τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών Παραβίαση Ασφαλείας Ν.Ο. Σκαραμαγκά
  • Εξουδετέρωση εμπρηστικού μηχανισμού
  • Έκρηξη δεξαμενής καυσίμου  ΝΣ/ΔΚ από δεύτερο εμπρηστικό μηχανισμό
  • Δασική πυρκαγιά που περιελάμβανε εκκένωση Διοικήσεων που εδρεύουν εντός του Ν. ΟΧ. Σκαραμαγκά.

Στην άσκηση συμμετείχαν ενεργά και οι ακόλουθοι πολιτικοί φορείς: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, 4ο Πυροσβεστικό Σταθμός, Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, Αστυνομικό Τμήμα Περάματος, Τροχαία Αιγάλεω, ΕΚΑΒ, ΟΣΕ-ΤΜΗΜΑ ΠΣΕΑ, Εθελοντική Ομάδα Διασωστών Κορυδαλλού (ΕΔΟΚ), Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου (ΕΟΠΠ) καθώς και προσωπικό ΝΣ, ΝΝΑ, ΚΣΑΝ.


Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Διοικητού ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικητού ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, παρουσία Διοικητού ΔΝΕ, Υποναυάρχου Α. Διακόπουλου ΠΝ. Ο Πλοίαρχος Δ. Σαταράκης ΠΝ παρέδωσε καθήκοντα Διοικητού στον Αντιπλοίαρχο Σ. Αλευρά ΠΝ. 

 

 


Τελετή ορκωμοσίας Κελευστών 42ης εκπ. σειράς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Την Παρασκευή 30/9/2016 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού στο Σκαραμαγκά η τελετή ορκωμοσίας εβδομήντα πέντε (75) Κελευστών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Τα πτυχία των νέων Κελευστών επέδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης ΛΣ, ο Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί ΠΝ και ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων.

 

 


 

Προπαίδευση 37ης Σειράς Δοκίμων Υπαξιωματικών ΣΜΥΝ

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου  2016 πραγματοποιήθηκε κατάταξη  νεοεισαχθέντων Δοκίμων Υπαξιωματικών 37ης Σειράς ΣΜΥΝ. Η προπαίδευση των επιτυχόντων ξεκίνησε την 6η Σεπτεμβρίου και  λήγει την  27 Σεπ 16. Στο διάστημα αυτό πραγματοποιούνται μαθήματα φυσικής αγωγής, οπλασκίας και κολύμβησης στο χώρο ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, βασικών αρχών Ε/Β στη Σχολή Ε/Β του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ καθώς και  σχολείο Ατομικής Επιβίωσης στη Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών. Η ορκωμοσία των ανωτέρω θα διεξαχθεί στο χώρο της Σχολής την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

 

ΣΥΚ

 

ΣΧΟΛΗ Ε/Β

 


Ενημέρωση από την κινητή μονάδα του οργανισμού "ΕΛΠΙΔΑ"

 

1. Στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς την Τρίτη 20 Σεπ 16 ενημερώθηκε το σύνολο προπαιδευόμενων Ν/Δ 2016 Δ’ ΕΣΣΟ για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς των οστών από κινητή μονάδα του οργανισμού ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’.

2. Εγγραφήκαν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών πενήντα πέντε προπαιδευόμενοι Ν/Δ 2016 Δ’ ΕΣΣΟ και ένας κελευστής προπαιδευτής.

 


 

Επίσκεψη Ισραηλινής Αντιπροσωπείας στο Συγκρότημα ΔΝΕ

 

Tην Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 και στο πλαίσιο έκτου (6ου) κύκλου συνομιλιών επιπέδου ΓΕΝ μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, Υποναύαρχος IDO BEN MOSHE (Αρχηγός Στόλου Ισραήλ), συνοδευόμενος από τριμελή αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε επίσκεψη στο συγκρότημα ΔΝΕ υποδεχόμενος από Α/Ε ΔΝΕ Αρχιπλοίαρχο Ρ.Σ. Σαλβετά ΠΝ. Ακολούθησε σύντομη ενημέρωση – ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ε/Β - σύντομη επίδειξη – παράθεση καφέ και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

 


 

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΚΕΛΕΥΣΤΩΝ 35ης ΣΕΙΡΑΣ ΣΜΥΝ

 

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη ΣΜΥΝ η τελετή απονομής πτυχίων νέων Κελευστών 35ης Σειράς ΣΜΥΝ παρουσία των ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσα, Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ε. Αποστολάκη ΠΝ, Α/ΓΕΝ Αντιναυάρχου Γ. Γιακουμάκη ΠΝ, Διοικητού ΔΝΕ Υποναυάρχου Α. Διακόπουλου ΠΝ, ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, αντιπροσωπειών των παραγωγικών σχολών ΣΜΥ και ΣΤΥΑ καθώς και συγγενών και φίλων των ορκιζομένων. Τα πτυχία επέδωσε ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσας. 

 


 

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Διοικητού ΚΕ ΠΟΡΟΣ

 

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικητού ΚΕ ΠΟΡΟΣ, παρουσία Διοικητού ΔΝΕ, Υποναυάρχου Α. Διακόπουλου ΠΝ. Ο Αντιπλοίαρχος Ε. Καφέτζης ΠΝ, παρέδωσε καθήκοντα Διοικητού στον Πλοίαρχο Γ. Κοτσάνη ΠΝ. 

 


 

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ 246ΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΑ/Μ

 

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 και ώρα 09:30 πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ η τελετή ορκωμοσίας του 246ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ παρουσία του Διοικητού ΔΝΕ Υποναυάρχου Α. Διακόπουλου ΠΝ, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες Σημαιοφόρους.

Στην τελετή παρέστησαν και συγγενείς των ορκιζόμενων Σημαιοφόρων.

 


 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

            1.    Γνωρίζεται ότι από την Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016 λειτουργούν αναβαθμισμένες οι κοινόχρηστες υποδομές ψυχαγωγίας ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ για χρήση καταρχάς από το σύνολο των Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών Ε.Ε. και των συγγενών αυτών α’ βαθμού.

            2.    Επιπρόσθετα επιτρέπεται η είσοδος σε όλα τα εν ενεργεία στελέχη του ΠΝ καθώς και ΜΠΥ αλλά και σε εν αποστρατεία Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικούς τις καθημερινές ημέρες της εβδομάδας.

            3.    Παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης  εκδηλώσεων (γενέθλια, γιορτή κλπ) από το σύνολο των ε.ε. Ανθυπασπιστών – Υπαξιωματικών μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων στη ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δέκα μέρες τουλάχιστον πριν την εκδήλωση.

            4.    Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρεις μουσικές βραδιές την 2, την 9  και την 17 Ιουλίου 16 με ιδιαίτερα ευμενή σχόλια, ενώ προγραμματίζονται νέες σε δεκαπενθήμερη βάση.

            5.    Η περιοχή παρέχει τις παρακάτω δυνατότητες:

                   α. Υδατοδεξαμενή (πισίνα) με αναβαθμισμένο και πλήρως εξοπλισμένο περιβάλλοντα χώρο λουομένων-επισκεπτών, ανακαινισμένα αποδυτήρια και WC.

                   β. Παιδική πισίνα με ξεχωριστό περιβάλλοντα χώρο ψυχαγωγίας-ανάπαυσης.

                   γ. Πιστοποιημένη παιδική χαρά.

                   δ. Παιδικό θερινό σινεμά.

                   ε. Ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ.

                   στ. Παραλία με τις απαραίτητες ευκολίες και beach volley .

                   ζ. BAR πισίνας και ξεχωριστός χώρος εστίασης πλησίον πισίνας και συγκεκριμένα ψησταριά self service με τα απαραίτητα τραπεζοκαθίσματα.

                   η. Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών δημιουργήθηκαν νέοι χώροι στάθμευσης στα όρια του οικισμού για το σύνολο των χρηστών και πλησίον των υποδομών για ΑΜΕΑ ή ηλικιωμένους.

ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

 

ΠΙΣΙΝΑ ΜΕΓΑΛΗ

 

 


ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΔΥΛΣ 41ΗΣ ΕΚΠ. ΣΕΙΡΑΣ

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε στη ΣΜΥΝ η τελετή ορκωμοσίας της 41ΗΣ Σειράς Κελευστών Λιμενικού Σώματος παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα , του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας Ι. Θεοτοκά , του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου ΛΣ Σ. Ράπτη , του Διοικητού ΔΝΕ Υποναυάρχου Α. Διακόπουλου ΠΝ ως εκπροσώπου του Κου Α/ΓΕΝ, Ανωτάτων και Ανωτέρων Αξιωματικών ΠΝ και ΛΣ καθώς και συγγενών και φίλων των νεοορκισθέντων. 

 

 


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΥ ΗΡΩΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΕΘΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΝΥΕΘΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΔΝΕ

 

 

 


ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ 245ΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΑ/Μ

Την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ η τελετή ορκωμοσίας του 245ου Σχολείου ΣΕΑ/Μ παρουσία του Διοικητού ΔΝΕ Υποναυάρχου Α. Διακόπουλου ΠΝ, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες Σημαιοφόρους.

Στην τελετή παρέστησαν και συγγενείς των ορκιζόμενων Σημαιοφόρων.


  

 


Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Διοικητού ΣΜΥΝ


Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικητού ΣΜΥΝ, παρουσία Διοικητού ΔΝΕ, Υποναυάρχου Α. Διακόπουλου ΠΝ. Ο Πλοίαρχος Β. Σταματόπουλος ΠΝ, παρέδωσε καθήκοντα Διοικητού στον Πλοίαρχο Φ. Μπότσα ΠΝ.


  

 


Συμμετοχή της Σχολής ΕΒ του Κ.Ε. ΠΑΛΑΣΚΑΣ στη διεθνή έκθεση ναυτιλίας «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016»

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της γενικότερης συμβολής του Πολεμικού Ναυτικού στην «Ασφάλεια της Ζωής στη Θάλασσα» (SOLAS), φέτος για πρώτη φορά θα υπάρξει συμμετοχή της Σχολής Ελέγχου Βλαβών του Κέντρου Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ, στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ». Η συμμετοχή αυτή έχει σκοπό την προβολή στο ευρύ ναυτιλιακό κοινό των εξαιρετικών δυνατοτήτων και των επωφελών, για το σύνολο της ναυτικής κοινότητας, δράσεων της Σχολής Ελέγχου Βλαβών, που ευρίσκεται εντός του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

Η Σχολή Ελέγχου Βλαβών προσφέρει εστιασμένη υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε στελέχη του Πολεμικού αλλά και του Εμπορικού Ναυτικού, σε άκρως ρεαλιστικές,  ελεγχόμενες, και  ασφαλείς συνθήκες πυρκαγιάς και διαφυγής από αφιλόξενο περιβάλλον πλοίου. Η εκπαίδευση αυτή παρέχει με πληρότητα και σε βάθος, τις απαραίτητες γνώσεις για την πρόληψη, τον συντονισμό και τις απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης εξαιρετικά δύσκολων και επικίνδυνων καταστάσεων και πραγματοποιείται στο απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον που προσφέρουν οι σύγχρονοι προσομοιωτές πυρκαγιάς και διαφυγής του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Σχολής Ελέγχου Βλαβών αναμένεται να λειτουργήσει, από τις αρχές του 2017, με υψηλά πρότυπα ασφαλείας και εκπαίδευσης, ο σύγχρονος προσομοιωτής διαρροής που κατασκευάζεται από τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση σας, θα χαρούμε να σας δούμε δια ζώσης στο περίπτερο 1.231 του εκθεσιακού κέντρου MetropolitanExpo (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος») από 6 έως 10 Ιουνίου 2016.

 


ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ B’ ΕΣΣΟ 2016

Την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας προπαιδευομένων 2016 Β’ ΕΣΣΟ στη ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Γ. Γιακουμάκη ΠΝ. Στην τελετή παρευρέθησαν Ανώτεροι Αξιωματικοί, οι Δήμαρχοι Χαϊδαρίου και Περάματος καθώς και συγγενείς των ορκιζομένων.

 

 


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ (ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ)

1. Στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς με πρωτοβουλία Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαιδεύσεως ενημερώθηκε το σύνολο προσωπικού ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς των οστών από κινητή μονάδα του οργανισμού ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’.

2. Συμμετέχον προσωπικό επέδειξε ενδιαφέρον επί της δωρεάς μυελού οστών και εγγράφηκαν ως δότες οκτώ (8) ναυτοδίοποι.

 

 Τελετή Απονομής Πτυχίων ΣΔΙΕΠΝ Ε.Σ. 16/16

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 16 πραγματοποιήθηκε στη ΣΔΕΠΝ η τελετή απονομής πτυχίων των Σπουδαστών ΣΔΙΕΠΝ της 16/16 Εκπαιδευτικής Σειράς παρουσία Διοικητού ΔΝΕ, Υποναυάρχου Α. Διακόπουλου ΠΝ.

 

 


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Tην Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε καθαρισμός/αποκομιδή απορριμμάτων στο οδικό δίκτυο και στις ακτές του Ν.Ο. Σκαραμαγκά, με συμμετοχή προσωπικού Διοικήσεων που εδρεύουν εντός του Ν.Οχυρού και πληρωμάτων πλοίων που ελλιμενίζονται σε λιμενολεκάνη Αμφιάλης.

 


Άσκηση Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης

Την Tετάρτη 20 Μαΐου 2015 παρουσία του Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης, Υποναυάρχου Κ. Καραγεώργη ΠΝ,  πραγματοποιήθηκε στο Ν.Ο. Σκαραμαγκά <<‘Ασκηση Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης>>  στο σενάριο της οποίας εκτυλίχθηκε  αριθμός επεισοδίων με βασικότερα τα κάτωθι:

  • Τεχνολογικό Ατύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Δήμου Περάματος, που περιελάμβανε εκκένωση παιδικού σταθμού και οικισμού ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • Παραβίαση Ασφαλείας Ν.Ο. Σκαραμαγκά
  • Δασική πυρκαγιά που περιελάμβανε εκκένωση Διοικήσεων που εδρεύουν εντός του Ν. ΟΧ. Σκαραμαγκά.

Στην άσκηση συμμετείχαν ενεργά και οι ακόλουθοι πολιτικοί φορείς: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Ελληνική Αστυνομία,  Πυροσβεστική Υπηρεσία,  ΕΚΑΒ,  ΔΕΔΗΕ, Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, Δήμος Περάματος, Εθελοντικές Ομάδες καθώς και ΝΣ, ΝΝΑ, ΚΣΑΝ.

Στην άσκηση παρευρέθησαν επίσης ως παρατηρητές προσωπικό από την Γενική Επιθεώρηση Ναυτικού και τον ΟΣΕ.