Αποστολή

Αποστολή

 

 

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

 

Η ΝΔΒΕ είναι εγκατεστημένη στη Θεσσαλονίκη, στο Δήμο Καλαμαριάς και συγκεκριμένα στην περιοχή που ονομάζεται Μικρό Έμβολο ή Καραμπουρνάκι. Η ακριβής διεύθυνση είναι Θεμιστοκλέους Σοφούλη 120. Γενικά, η βάση βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης και είναι προσανατολισμένη προς τα ΒΔ. Διαμέσου του Κόλπου της Θεσσαλονίκης έχει θέα από αριστερά προς τα δεξιά τον Όλυμπο (Νομό Ημαθίας), το δέλτα του Αξιού, το εμπορικό λιμάνι και το κέντρο της πόλης (Λευκό Πύργο, κάστρα). Επίσης, προς τα αριστερά και στην ίδια πλευρά του κόλπου διαφαίνονται οι περιοχές Περαία, Αγία Τριάδα και το ακρωτήριο Μεγάλο Έμβολο, όπου βρίσκεται και το ΚΕΑ και ο μεγάλος φάρος της εισόδου του κόλπου.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΔΒΕ

Η αποστολή της ΝΔΒΕ σήμερα είναι η συμβολή στην υλοποίηση των έργων του ΠΝ κατά την Ειρήνη και τον Πόλεμο, μέσα στην περιοχή ευθύνης της. Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔΒΕ ασχολείται με τη θαλάσσια επιτήρηση, την παράκτια άμυνα, τον έλεγχο και τον συντονισμό των ενεργειών των διαφόρων Λιμενικών και λοιπών Κρατικών οργάνων και Υπηρεσιών, για την από τη θάλασσα εξασφάλιση της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας. Επίσης, με την εκπροσώπηση του ΠΝ, τις επιτάξεις, την κινητοποίηση και την επιστράτευση του ΠΝ, μέσα στην περιοχή ευθύνης της.

 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΔΒΕ

Η περιοχή ευθύνης της ΝΔΒΕ είναι η θαλάσσια περιοχή και οι ακτές από τις εκβολές του ποταμού Έβρου (σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας) μέχρι το Ακρωτήρι Κουτσούμπος (περίπου το Βόρειο άκρο του όρους Πήλιο). Επίσης, περιλαμβάνεται και η νήσος Θάσος.

 
 
  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ