Νέα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2016

Την 15η  Αυγούστου 2016, το ΝΘΗ ΕΥΡΩΠΗ της Διοικήσεως Ναρκοπολέμου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην νήσο Πάρο.

 

 


 

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΝΑΡΚΟΠΟΛΕΜΟΥ

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 έλαβε χώρα στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας η Τελετή αλλαγής Διοικητού Διοικήσεως Ναρκοπολέμου. Ο Πλοίαρχος Ι. Καμπόλης ΠΝ παρέδωσε καθήκοντα Διοικητού στον Πλοίαρχο Α. Τριβλίδη Π.Ν.

 

 


ΑΣΚΗΣΗ “ΑΡΙΑΔΝΗ 1/16”

 

Από Τετάρτη 2 έως Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 διεξήχθη στην περιοχή του Πατραϊκού κόλπου η άσκηση του ΝΑΤΟ “ΑΡΙΑΔΝΗ 1/16”. Πρόκειται για μία άσκηση που συμμετέχει ανελλιπώς η Μόνιμη Ναυτική δύναμη Αντιναρκικών πλοίων του ΝΑΤΟ (SNMCMG2), με σκοπό την επαύξηση του επιπέδου εκπαίδευσης των αντιναρκικών πλοίων και την βελτίωση της συνεργασίας τους.

Η Διοίκηση Ναρκοπολέμου συμμετείχε στην άσκηση με τα ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΝΘΗ ΕΥΝΙΚΗ, ενώ διατέθηκε η Φ/Γ ΕΛΛΗ ως πλοίο Διοικήσεως, η Κ/Φ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ για εκτέλεση επιχειρήσεων ναρκοθετήσεως, ένα Ε/Π (ΠΝ 29) ως οργανικό Ε/Π της Φ/Γ ΕΛΛΗ και μία ομάδα από ΔΥΚ για εκτέλεση επιχειρήσεων πολύ ρηχών υδάτων.

Η SNMCMG 2 συμμετείχε με τα εξής πλοία:
α. TCG CG HASANPASA ως πλοίο υποστηρίξεως και έδρας Διοικητού SNMCMG2.
β. Δύο(2) Ναρκοθηρευτικά (MHC): TCG EDREMIT (Τουρκία), ESPS TAMBRE (Ισπανία).

Επιπρόσθετα των ανωτέρω αναφερόμενων δυνάμεων, τα κάτωθι Κ-Μ συμμετείχαν:
α. Γαλλία: Με το ναρκοθηρευτικό FS CAPRICORNE
β. Ρουμανία: Με το ναρκαλιευτικό LT DIMITRIE NICOLESCU
γ. Ισπανία: Με το ναρκοθηρευτικό ESPS SEGURA.
δ. Αίγυπτος: Με δύο (2) Αξιωματικούς σε ρόλο παρατηρητή επί Κ/Φ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ.
ε. Βουλγαρία: Με δύο(2) Αξιωματικούς σε ρόλο παρατηρητή επί Φ/Γ ΕΛΛΗ
στ. Ρουμανία: Με δύο (2) Αξιωματικούς σε ρόλο παρατηρητή επί Φ/Γ ΕΛΛΗ.
ζ. ΗΑΕ: Με τέσσερις (4) Αξιωματικούς σε ρόλο παρατηρητή επί Φ/Γ ΕΛΛΗ.
η. Κατάρ: Με έναν (1) Αξιωματικό σε ρόλο παρατηρητή επί Φ/Γ ΕΛΛΗ.
 

 


ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2016

 

Την 06 Ιανουαρίου 2016, τα ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΝΘΗ ΕΥΝΙΚΗ και ΝΘΗ ΚΑΛΥΨΩ της Διοικήσεως Ναρκοπολέμου συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων στον λιμένα του Πειραιά. 

 


ΑΣΚΗΣΗ “ΑΡΙΑΔΝΗ 15”


Από Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2015 διεξήχθη στην περιοχή του Πατραϊκού κόλπου η άσκηση του ΝΑΤΟ “ΑΡΙΑΔΝΗ 15”. Πρόκειται για μία άσκηση που συμμετέχει ανελλιπώς η Μόνιμη Ναυτική δύναμη Αντιναρκικών πλοίων του ΝΑΤΟ (SNMCMG2), με σκοπό την επαύξηση του επιπέδου εκπαίδευσης των αντιναρκικών πλοίων και την βελτίωση της συνεργασίας τους.

Η Διοίκηση Ναρκοπολέμου συμμετείχε στην άσκηση με τα ΝΘΗ ΚΑΛΥΨΩ, ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΝΘΗ ΕΥΝΙΚΗ, ενώ διατέθηκε η Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ ως πλοίο Διοικήσεως, η Κ/Φ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ για εκτέλεση επιχειρήσεων ναρκοθετήσεως, ένα Ε/Π ΠΝ 29 ως οργανικό Ε/Π της Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ και μία ομάδα από ΔΥΚ για εκτέλεση επιχειρήσεων πολύ ρηχών υδάτων.

Η SNMCMG 2 συμμετείχε με τα εξής πλοία:
TCG SOKULLU MEHMET PASSA, (TUR)
TCG AKCAKOCA (TUR)
FGS WEILHEIM (GER)
SPS SELLA(SPE)
FS LYRE (FR) 

 


"ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ 2015"


Στις 29 Αυγούστου 2015 το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε. με το Νθη Ευνίκη, στις εορταστικές εκδηλώσεις ¨Κουντουριώτεα 2015¨στη Ν. Ύδρα, προς τιμή του Ναύαρχου Παύλου Κουντουριώτη, αγωνιστή των Βαλκανικών Πολέμων.


 


ΑΣΚΗΣΗ "ITALIAN MINEX"


Από Δευτέρα 08 έως Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 έλαβε χώρα στην θαλάσσια περιοχή της Τυρρηνικής θάλασσας η πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX,LIVEX “ITALIAN MINEX”.Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην εν λόγω άσκηση με το Νθη Καλλιστώ.
Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση των μονάδων Ναρκοπολέμου, σε υποθετικές τακτικές και διαδικασίες, σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής σε παράκτιες και μικρού βάθους περιοχές καθώς και αξιολόγηση των συμμετεχόντων για την σχεδίαση και ανάλυση αντιναρκικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν AUV.


 


REGATTA 2015

Από 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2015 στην περιοχή του νότιου Αιγαίου έλαβαν χώρα οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες" ΚΥΚΛΑΔΕΣ REGATTA 2015".Η Διοίκηση Ναρκοπολέμου συμμετείχε στους εν λόγω αγώνες με το Νθη Καλυψώ ως συνοδό πλοίο.


ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2015

Την 06 Ιανουαρίου 2015, τα ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΝΘΗ ΕΥΡΩΠΗ και ΝΘΗ ΚΑΛΥΨΩ της Διοικήσεως Ναρκοπολέμου συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων στον λιμένα του Πειραιά. 


ΑΣΚΗΣΗ “ΑΡΙΑΔΝΗ 14”

Από Παρασκευή 7 Νοεμβρίου έως Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 διεξήχθη στην περιοχή του Πατραϊκού κόλπου η άσκηση του ΝΑΤΟ “ΑΡΙΑΔΝΗ 14”. Πρόκειται για μία άσκηση που συμμετέχει ανελλιπώς η Μόνιμη Ναυτική δύναμη Αντιναρκικών πλοίων του ΝΑΤΟ (SNMCMG2), με σκοπό την επαύξηση του επιπέδου εκπαίδευσης των αντιναρκικών πλοίων και την βελτίωση της συνεργασίας τους.

Η Διοίκηση Ναρκοπολέμου συμμετείχε στην άσκηση με τα ΝΘΗ ΚΑΛΥΨΩ, ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΝΘΗ ΕΥΡΩΠΗ.(ως μέλος της Επιχείρησης του ΝΑΤΟ SNMCMG2), ενώ διατέθηκε η Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ ως πλοίο Διοικήσεως, η Κ/Φ ΚΑΣΟΣ για εκτέλεση επιχειρήσεων ναρκοθετήσεως, ένα Ε/Π SH-70Β ως οργανικό Ε/Π της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ και μία ομάδα από ΔΥΚ για εκτέλεση επιχειρήσεων πολύ ρηχών υδάτων.

Η SNMCMG2 συμμετείχε με τα εξής πλοία: FFGHITSAVIERE(πλοίο διοικήσεως), HMSGRIMSBY, TCGERDEK, FGSHOMBURG, και BGSPRIBOY.

Επιπρόσθετα στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν και τα εξής Κράτη, με μονάδες ή παρατηρητές:

  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με πέντε Αξιωματικούς / Υπαξιωματικούς ως παρατηρητές.
  • Αίγυπτος, με έναν Αξιωματικό ως παρατηρητή.
  • Τυνησία, με έναν Αξιωματικό ως παρατηρητή.


ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΒΥΘΙΣΗΣ Ν/Α ΠΗΝΕΙΟΣ

Την 24 Οκτωβρίου 2014 έλαβε χώρα επιμνημόσυνη δέηση στον λιμένα Πρεβέζης σε ανάμνηση της 69ης επετείου βυθίσεως του Ναρκαλιευτικού Πηνειός στο λιμάνι της Πρέβεζας το 1945, μετά από πρόσκρουση σε νάρκη κατά την εκκαθάριση ναρκοπεδίου, με 22 θύματα. Στην επιμνημόσυνη δέηση, παρευρέθη ο Διοικητής Διοικήσεως Ναρκοπολέμου Πλοίαρχος Ε. Μαρίνος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΝ.


Από 12 έως 15 Φεβρουαρίου 2013, ΝΘΗ ΕΥΡΩΠΗ και ΝΘΗ ΚΑΛΥΨΩ συμμετείχαν στην άσκηση «ΓΡΙΠΟΣ 1/13» η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Νήσου Αίγινας.


Την 06 Ιανουαρίου 2013, ΝΘΗ ΕΥΡΩΠΗ και ΝΘΗ ΚΑΛΥΨΩ συμμετείχαν στον εορτασμό των Θεοφανείων στον λιμένα του Πειραιά.


Από 12 Νοεμβρίου 2012 έως 20 Νοεμβρίου 2012, ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ συμμετείχε στην άσκηση «Aegean Seal» η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ναυτικής Βάσης Νοτίου Ευβοϊκού.


 Από 3 Οκτωβρίου 2012 έως 5 Οκτωβρίου 2012, ΝΘΗ ΕΥΝΙΚΗ συμμετείχε στον εορτασμό για την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη των Βαλκανικών Αγώνων καθώς και στην επιθεώρηση που ακολούθησε από τον Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Όρμο Φαλήρου.

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ