Το "Flying Clipper" αλλάζει σημαία

Το "Flying Clipper" αλλάζει σημαία

Τo "FLYING CLIPPER" «αλλάζει σημαία»
Σημαντικός Έλληνας πλοιοκτήτης δίνει το όνομα του σε εκπαιδευτικό ιστιοφόρο

La Tour-de-Peilz, 29 Ιουνίου 1965

«Το "Flying Clipper" στο παρελθόν η θαλαμηγός του λόρδου Runciman και μέχρι πρόσφατα το όμορφο εκπαιδευτικό σκάφος της Clipper Shipping Company άλλαξε ονομασία. Η κομψή λευκή σκούνα θα ονομάζεται στο μέλλον «Ευγένιος Ευγενίδης», προς τιμήν ενός μεγάλου πλοιοκτήτη και ευεργέτη, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή εδώ και περίπου δέκα χρόνια.

Μια ασυνήθιστη τελετή έλαβε χώρα πάνω στο εκπαιδευτικό σκάφος την Παρασκευή το απόγευμα. Το Ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας, ο νέος ιδιοκτήτης, εκπροσωπούμενο κατά κύριο λόγο από τον αντιπλοίαρχο Φωκά και τον πλοίαρχο Π. Κοτομάτη, υποδέχτηκε τους πωλητές, πράκτορες και άλλα άτομα που συνδέονται με το σκάφος και την πώληση του. Μάλιστα, εκυμάτιζε ήδη η ελληνική σημαία, σαφής δήλωση ότι το πλοίο είναι πλέον οριστικά σε ελληνικά χέρια.

Οι προσκεκλημένοι, μεταξύ άλλων και ο πλοίαρχος Τοre Hagstorm , που παρέστη στη θέση του Διευθυντού Εinar Hansen , ο οποίος αντιμετώπισε κάποιο κώλυμα, ο Πρόξενος Tore Hillerstorm , μεσολαβητής μεταξύ του Clipper και της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ο Διευθυντής Cranberg από την Βrostorm Company , ο πολιτικός μηχανικός Εgnell από την Kockums , o γενικός τελωνειακός επιθεωρητής πλοίων ]osefsson , συγκεντρωμένοι στο πρυμναίο κατάστρωμα παρακολούθησαν τον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε ο αντιπλοίαρχος Φωκάς προς τιμήν του εκπαιδευτικού σκάφος. Ο αντιπλοίαρχος αναφέρθηκε επίσης στην προσφορά του Ευγενίου Ευγενίδη στην Ελλάδα και στις καλές του σχέσεις με τη Σουηδία και το λαό της.

Για μία μόνο ακόμη εβδομάδα, θα μπορούν οι κάτοικοι του Μάλμε να απολαμβάνουν το θέαμα τον «Ευγένιος Ευγενίδης» που βρίσκεται αμφιδετημένο στο εξωτερικό τμήμα του κεντρικού λιμένος, αλλά το ελληνικό πλήρωμα ασχολείται ήδη με την προετοιμασία του σκάφους για το ταξίδι του στο νέο του λιμάνι, τον Πειραιά, όπου η σκούνα θα έχει ουσιαστικά όμοια καθήκοντα με αυτά που είχε υπό σουηδική σημαία. Πάνω στο Clipper εκατοντάδες αξιωματικοί απέκτησαν την πραγματικά πολυσύνθετη εκπαίδευση που μόνο ένα ιστιοφόρο μπορεί να προσφέρει.

Δυστυχώς, το λιμάνι του Μάλμε θα αναγκαστεί να χάσει ένα απολαυστικό θέαμα, αλλά σήμερα πλέον η εξειδίκευση στην εκπαίδευση στη θάλασσα πρέπει να ξεκινά από πολύ νωρίς».

Το "Flying Clipper" αλλάζει σημαία

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ