Αθλητισμός

Μία από τις βασικές επιδιώξεις του ΓΕΝ στον αθλητισμό είναι η καθολική άσκηση του προσωπικού και η ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας.
Το ΠΝ έχει αναπτύξει την παρακάτω αθλητική δραστηριότητα:
1)Συμμετέχει στους αγώνες των πρωταθλημάτων που διοργανώνονται από το ΓΕΕΘΑ/ΑΣΑΕΔ, μεταξύ των ομάδων των κλάδων των ΕΔ και ΣΑ, των ομάδων των ΑΣΕΙ και των ομάδων των σχολών Υπαξιωματικών των ΕΔ.
2)Διοργανώνει το ετήσιο Παναυτικό πρωτάθλημα στα αγωνίσματα ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας, κολύμβησης και ανωμάλου δρόμου, μεταξύ των μεγάλων διοικήσεων του ΠΝ. Οι συγκροτήσεις των ομάδων γίνονται μετά από αγώνες μεταξύ των υπηρεσιών.
3)Λαμβάνει μέρος σε αγώνες με πολιτικούς αθλητικούς φορείς κατόπιν προσκλήσεως από συλλόγους - ομίλους, όπως:
        -Κωπηλατικούς αγώνες και στο Εθνικό κωπηλατικό πρωτάθλημα με την κωπηλατική ομάδα της Αθλητικής Ένωσης ΠΝ και της ΣΝΔ.
        -Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς αγώνες "Ράλλυ Αιγαίου" με την Ιστιοπλοϊκή ομάδα της ΣΝΔ.
Επιπρόσθετα για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των τοπικών, πολιτικών, αθλητικών, φορέων, ιδιαίτερα στον ναυταθλητισμό, διοργανώνονται μέσω της ΣΝΔ οι ετήσιοι ιστιοπλοϊκοί - κωπηλατικοί διασυλλογικοί αγώνες με την επωνυμία "Παστρικάκεια" καθώς επίσης και τουρνουά αγώνων καλαθόσφαιρας με αθλητικούς συλλόγους.
Με δεδομένη την ιδιαιτερότητα των μονάδων του ΠΝ, αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτές, όπως βεβαρημένα επιχειρησιακά προγράμματα, στενότητα προσωπικού κ.τ.λ. το ΠΝ λαμβάνει μέριμνα για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του προσωπικού στις εν γένει αθλητικές δραστηριότητες.