×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/GrafeioTypoy/2012/4/AskisiAtyximaKriti

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/GrafeioTypoy/2012/4/AskisiAtyximaKriti

Ασκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Κρήτης

Απρ 04, 2012

 

DSCN1193p Medium

 

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Επιθεώρησης του ΠΝ στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης άσκηση ευρείας κλίμακας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων Μείζονος Ατυχήματος προκειμένου να ελεγχθεί η πληρότητα της υφιστάμενης σχεδίασης, το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού, η επάρκεια των διατιθέμενων μέσων για την πρόληψη και καταστολή καθώς και η συνεργασία με τους φορείς της πολιτικής προστασίας που δύναται να κληθούν να συνδράμουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Σκοπός της άσκησης ήταν να αξιολογηθεί η υπάρχουσα σχεδίαση καθώς και το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού στην αντιμετώπιση περιστατικών εκτάκτων καταστάσεων μέσα από τα σύνθετα και ρεαλιστικά σενάρια ενός Μείζονος Ατυχήματος.

Μέσα από την όλη διαδικασία της άσκησης αξιολογήθηκε και διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο εκπαιδεύσεως του προσωπικού, η ανάπτυξη πρωτοβουλίας, ο ρεαλιστικός και άμεσος τρόπος αντιμετώπισης σύνθετων καταστάσεων καθώς επίσης και η άριστη συνεργασία με μονάδες της Πολιτικής Προστασίας και του ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο αντιμετώπισης πυρκαγιών, εκρήξεων, ατυχημάτων και γενικότερα επικίνδυνων καταστάσεων για το υλικό και το προσωπικό, στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης.

Στην άσκηση πλέον των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού έλαβαν μέρος μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Λιμενικό Σώμα, ο Δήμος Χανίων, το ΠΒΚ και η 5η Μεραρχία Κρητών, η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών, εκπρόσωπος από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και εκπρόσωπος από την Περιφέρεια Δυτικής Κρήτης.

 

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

 


 

{gallery}GrafeioTypoy/2012/4/AskisiAtyximaKriti{/gallery}

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ

« Δεκέμβριος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31