Τελετή Ονοματοδοσίας και Ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του ΤΠΚ "ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ"

Τελετή Ονοματοδοσίας και Ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του ΤΠΚ "ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ"

Ιουλ 29, 2020

       Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων «Υποπλοίαρχος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

       Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) ή εκπρόσωποι τους, μέλη της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Θρησκευτικών Αρχών, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, και λοιποί προσκεκλημένοι.

       Το ΤΠΚ « ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», έλαβε την ονομασία του προς τιμήν του Υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση ΠΝ, Κυβερνήτη του Ε/Π ΠΝ-21 ο οποίος τον Ιανουάριο του 1996, έπεσε στο καθήκον μαζί με τους Υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό κατά την κρίση των Ιμίων. 

       Ανάδοχος του πλοίου ήταν ο υιός του ηρωικά πεσόντος Αξιωματικού, Ιωάννης Καραθανάσης.

       Επίσης στην τελετή παρέστησαν απόφοιτοι της τάξεως 1985 της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, συμμαθητές του αείμνηστου Υποπλοιάρχου Χ. Καραθανάση ΠΝ, καθώς και μέλη της οικογένειας του. 

 

Πλοίαρχος Δημήτριος Λαμπίρης ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ