Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Επισκέψεις σχολείων σε Πολεμικά Πλοία & Ναυτικές Υπηρεσίες

       Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού το Πολεμικό Ναυτικό υποδέχεται στα Πολεμικά Πλοία και στις Ναυτικές Υπηρεσίες μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

       Οι ξεναγήσεις και οι ενημερωτικές ομιλίες έχουν ως σκοπό να προβάλουν τη διαχρονικότητα, τη συνεισφορά και το ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και να εξοικειώσουν τους μαθητές με την ζωή και τα καθήκοντα των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, διαφωτίζοντας τους ταυτόχρονα σε θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

       Κατά το Α’ εξάμηνο του 2014 πραγματοποιηθήκαν εξήντα πέντε (65) επισκέψεις σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Πολεμικά Πλοία του Στόλου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων καθώς και στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού.


Επισκέψεις στους Ελληνικούς Φάρους

       Με σκοπό την ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των Ελληνικών Φάρων, καθώς και την προβολή τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, το Πολεμικό Ναυτικό ανοίγει τους Φάρους του σε σχολεία, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς συλλόγους για την πραγματοποίηση ενημερωτικών επισκέψεων.

       Κατά το Α’ εξάμηνο του 2014 πραγματοποιήθηκαν έντεκα (11) επισκέψεις σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Φάρους.