Αντιναύαρχος (Μ) Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ

Διοικητής ΔΔΜΝ

Αντιναύαρχος (Μ) Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ

 

Ο Αντιναύαρχος (Μ) Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1963. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1982 από την οποία αποφοίτησε το 1986 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Μηχανικού.

Σταδιοδρομία

            Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε διαφόρων τύπων πλοία επιφανείας και υποβρύχια. Εκτέλεσε τα καθήκοντα του πρώτου μηχανικού στα Υ/Β ΠΟΝΤΟΣ και Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ και εν συνεχεία υπηρέτησε στη Βάση και στη Διοίκηση Υποβρυχίων καθώς και στο Τεχνικό τμήμα του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

            Από το 2002 έως το 2009 ήταν υπεύθυνος σε θέματα κατασκευής νέων υποβρυχίων τ.214 καθώς και τον εκσυγχρονισμό (Neptune II) των Υ/Β τ.209, υπηρετώντας στο Ναυτικό Κλιμάκιο Κιέλου και Σκαραμαγκά καθώς και στην Διεύθυνση Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

            Από το 2011 έως το 2013 διετέλεσε Διευθυντής Τεχνικής Διεύθυνσης του Ναυστάθμου Κρήτης και  από το 2013 έως και το Μάρτιο του 2016 Διοικητής του Ναυτικού Κλιμακίου Σκαραμαγκά, υπεύθυνος για την ολοκλήρωση και ενεργοποίηση των τριών Υ/Β τ.214 και του Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ.

            Τον Μάρτιο του 2016 τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ως υποδιευθυντής.

            Τον Μάρτιο του 2017 προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου και ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού Διεύθυνσης Εξοπλισμών Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

            Τον Ιανουάριο του 2019 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή ΔΔΜΝ.

Μετάλλια-Παράσημα-Διαμνημονεύσεις

            Έχει τιμηθεί με όλα τα παράσημα και διαμνημονεύσεις που προβλέπονται από το βαθμό του και τις θέσεις που έχει υπηρετήσει.