Πλοίαρχος Θεόδωρος Μαραγκός Π.Ν.

Πλοίαρχος Θεόδωρος Μαραγκός Π.Ν. 

Ο Πλοίαρχος Θεόδωρος Μαραγκός Π.Ν γεννήθηκε στον Πειραιά το 1967. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1985 και αποφοίτησε το 1989 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου Π.Ν.

Έχει παρακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού, έχει εξειδικευθεί σε θέματα Ανθυποβρυχιακού Πολέμου (Α/Υ), ενώ είναι απόφοιτος της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Φρεγάτες (Φ/Γ), Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΗΔΩΝ από το 2002 έως 2003.

Έχει υπηρετήσει στο Κ.Ε Παλάσκας ως Διευθυντής Σχολής Α/Υ-Υ.Ο, στη Ν.Β Κανελλόπουλος ως Διευθυντής Διεύθυνσης Διοίκησης και ως Υποδιοικητής, στην Υπηρεσία Φάρων ως Υποδιοικητής και στη Γενική Επιθεώρηση Ναυτικόυ (ΓΕΠΝ).

Έχει υπηρετήσει επίσης στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ως Τμηματάρχης Ναυτικών Επιχειρήσεων του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), και στο Supreme Allied Command Transformation (SACT) Norfolk USA, ως Concept Development Staff Officer.

 

Προαγωγές
Εισαγωγή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων : 1985
Σημαιοφόρος : 1989
Ανθυποπλοίαρχος : 1992

Υποπλοίαρχος : 1997
Πλωτάρχης : 2002
Αντιπλοίαρχος : 2008

Πλοίαρχος : 2016

Μετάλλια – Παράσημα – Διαμνημονεύσεις
Παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα
Παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής
Διαμνημόνευση Στρατιωτικής Αξίας, Β΄ Τάξεως
Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Γ΄ Τάξεως
Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξιωματικού Επιτελούς Β΄ Τάξεως
Διαμνημόνευση Συμμετοχής σε Ειρηνευτική Αποστολή

Οικογενειακή Κατάσταση
Ο Πλοίαρχος Θεόδωρος Μαραγκός ΠΝ είναι παντρεμένος με την Έλενα Κουτσελίνη και έχει δύο παιδιά τη Δέσποινα και το Μάριο.

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ