Διοίκηση

Αντιπλοίαρχος Τριαντόπουλος Παναγιώτης ΠΝ

Διοίκηση

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Ο Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Τριαντόπουλος ΠΝ γεννήθηκε το 1974 στη Μυτιλήνη Λέσβου και μεγάλωσε στην Πάτρα. Εισήχθη στη ΣΝΔ το 1991 και αποφοίτησε το 1995, οπότε και ονομάστηκε Σημαιοφόρος. Προήχθη στο βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου το 1998, στο Βαθμό του Υποπλοιάρχου το 2002, στο Βαθμό του Πλωτάρχη το 2010 και στο Βαθμό του Αντιπλοιάρχου το 2106.

 

Έχει υπηρετήσει σε διάφορα Πλοία του Στόλου, όπως το Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ,  το Ν/Α ΝΙΟΒΗ, Κ/Φ ΔΟΞΑ, το ΠΦΑ ΚΑΡΑΒΟΓΙΑΝΝΟΣ, το ΠΓΥ ΑΛΙΑΚΜΩΝ, το Κ/Φ ΤΟΛΜΗ, εκτελώντας καθήκοντα κυρίως Διευθυντού Οπλισμού και Υπάρχου. Έχει διατελέσει Κυβερνήτης στο ΠΦΑ ΚΑΡΑΒΟΓΙΑΝΝΟΣ. Υπηρέτησε πολλά χρόνια στο Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών και εν συνεχεία στο ΓΕΕΘΑ/ΔΔΣΠ ως επιτελής και Τμηματάρχης Δορυφορικών Προγραμμάτων Συλλογής  Πληροφοριών. Το ίδιο διάστημα υπήρξε Εθνικός Αντιπρόσωπος στις Επιτροπές Δορυφορικών Προγραμμάτων Συλλογής Πληροφοριών HELIOS-II, MUSIS, CERES. Επίσης, έχει υπηρετήσει ως Τμηματάρχης ΓΕΝ/Γ2-ΙΙ. Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στη ΝΔΙ, αρχικά ως Επιστολέας και πλέον ως Διοικητής.

 

Είναι Απόφοιτος διάφορων σταδιοδρομικών σχολείων του ΠΝ και της Σχολής Διοίκησης Επιτελών του ΠΝ, ενώ έχει ολοκληρώσει με επιτυχία και το Σχολείο Αυτοδυτών.

 

Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Πληροφορική και στις Τηλεπικοινωνίες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διδάξει ως καθηγητής σε διάφορα σταδιοδρομικά σχολεία του ΠΝ.

 

Έχει τιμηθεί με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, ενώ του έχουν απονεμηθεί το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β΄ και Γ΄ Τάξεως, Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Γ΄ Τάξεως και Διαμνημόνευση για τη Συμμετοχή του στην Ειρηνευτική Αποστολή IFOR.

 

Ομιλεί την Αγγλική και τη Γαλλική.

 

Είναι νυμφευμένος με την Ιωάννα Προκάκη και έχει τρεις γιούς.